Nieuws poëzie

Lyrikline relaunched on 1 September

(12-08-2013)
lyrikline_banner.gif

Lyrikline.org is the platform on the internet on which poems are available to read and listen to, in their original languages and in various translations.

Geert Van Istendael op BBC Radio Scotland

(30-05-2012)

In mei heeft BBC Radio Scotland een vertaling van 'Taalmachine', een gedicht van Geert van Istendael,  uitgezonden die Willem Groenewegen jaren geleden in opdracht van het Vlaams Fonds voor de Letteren  voor Poetry International Web maakte.

Prijs der Nederlandse Letteren voor Leonard Nolens

(09-05-2012)
manieren van leven.jpg

De Vlaamse dichter en dagboekschrijver Leonard Nolens (Bree, 11 april 1947) ontvangt dit najaar de Prijs der Nederlandse Letteren. Het is de meest prestigieuze prijs in het Nederlandstalige taalgebied. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 40.000 euro.

Twee belangrijke ‘Verzamelde gedichten’ gepubliceerd

(12-04-2012)
manieren van leven.jpg

Zowel van Leonard Nolens als van Charles Ducal verschenen onlangs twee verzamelbundels: 'Manieren van leven' en 'Alsof ik er haast ben'.

Paul Bogaert wint Cultuurprijs 2010-2011 voor Poëzie

(30-11-2011)
Slalom soft_Paul Bogaert_postzegel.jpg

De verschillende prijzen die de Vlaamse Gemeenschap uitreikt, zijn kwaliteitslabels en de overheid wil daarmee blijk geven van erkenning voor het culturele belang van het werk van de laureaten. Bovendien zijn het stimuli van de verschillende cultuurdisciplines en verhogen ze het culturele bewustzijn. Vanaf het seizoen 2010-2011 zetten de Vlaamse Cultuurprijzen 'nieuwe stijl' de verschillende sectoren meer in de kijker omdat ze op een sectorevenement overhandigd worden.  Op dinsdag 8 november werd op de Antwerpse Boekenbeurs de Cultuurprijs 2010-'11 voor Poëzie uitgereikt aan Paul Bogaert voor zijn bundel 'de Slalom soft'.

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen