Nieuws kinder- en jeugd

'Mare en de dingen' is een van de zeven beste kinderboeken in Duitsland

(30-01-2015)
DUI cover Mare en de dingen.jpg

Marie und die Dinge des Lebens, de Duitse vertaling van Mare en de dingen van Tine Mortier en Kaatje Vermeire werd door een onafhankelijke jury van 29 Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse leden verkozen tot een van de zeven beste kinderboeken van deze maand. Het boek verscheen bij Bohem Press en werd door Rolf Erdorf vertaald.

 

Bologna 2013 bevestigt internationale reputatie Vlaamse kinder- en jeugdliteratuur

(29-03-2013)
logo_en.png

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL), en het Vlaamse kinder- en jeugdboek in het algemeen, hebben er een mooie Bologna op zitten. Boeken die recentelijk in de prijzen vielen krijgen internationaal een tweede leven, werk van jonge illustratoren valt in de smaak, en er worden een heleboel vertalingen aangekondigd. De stand van de Vlaamse uitgevers, waar het VFL deel van uitmaakt, was levendiger dan ooit. Niet alleen was het een drukte van jewelste door alle afspraken van Vlamingen met internationale uitgevers, er waren ook opvallend veel Vlaamse auteurs en illustratoren die het zelf van dichtbij wilden meemaken.

Woutertje Pieterse Prijs 2013 voor Kristien Dieltiens

(08-03-2013)
Kristien%20Dieltiens%20Kelderkind.jpg

Kristien Dieltiens heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2013 gekregen voor ‘Kelderkind’. Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro verbonden. Deze prijs voor kinder- en jeugdboeken werd daarmee voor de zesentwintigste keer uitgereikt. ‘Kelderkind’ is uitgegeven door Uitgeverij De Eenhoorn.

Els Beerten wint Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur

(03-03-2013)
Allemaal%20willen%20we%20de%20hemel_Els%20Beerten.JPG

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft op zaterdag 2 maart 2013 de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Jeugdliteratuur 2011-2012 overhandigd aan schrijfster Els Beerten. De jury huldigt de jeugdauteur omdat ze met haar roman ‘Allemaal willen we de hemel’ de cocon van de jeugdliteratuur doorbreekt. De uitreiking in de Kopergietery in Gent ging gepaard met de start van de Jeugdboekenweek 2013, een organisatie van Stichting Lezen.

 

 

 

Korneel Detailleur en Goele Dewanckel als duo naar Bologna Book Fair

(07-12-2012)
bologna-children-s-book-fair-12765-1.gif

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) neemt jong talent Korneel Detailleur mee naar de Bologna Children's Book Fair, die plaatsvindt van 25 tot 28 maart 2013. Hij zal ter plekke worden begeleid door 'mentor' Goele Dewanckel.

‘Appelmoes’ in Spanje bekroond met prijs voor ‘Beste prentenboek 2012’

(08-11-2012)
Cover Klaas Verplancke Compota de manzana.jpg

'Compota de manzana', de Spaanse vertaling van 'Appelmoes' van Klaas Verplancke, is  bekroond met de prijs voor het 'Beste prentenboek 2012' door de Madrileense Boekverkopersvereniging.

Tom Schamp stelt twee keer tentoon in Parijs

(09-05-2012)
invitation-recto-maquette-web.jpg

De Vlaamse illustrator Tom Schamp stelt vanaf mei tentoon op twee plekken in Parijs. De expo 'Urban' toont een 60-tal werken geïnspireerd op de stad en haar omgeving, die Tom maakte toen hij in de reclamewereld actief was. In 'Toutes les îles aux trésors' zijn dan weer de originelen uit het prentenboek 'Het heerlijke eiland van Koning Torelore' te zien.

'Ik wou' is een groot succes

(12-04-2012)
Ik wou - Godon.jpg

'Ik wou', het aparte prentenboek van Ingrid Godon en Toon Tellegen, oogst niet alleen veel lof in Vlaanderen. Buitenlandse uitgevers staan ook in de rij.

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen