Nieuws strips

Heritage Award for Herr Seele and Kamagurka

(05-02-2014)
Cowboy Henk_FRMK.jpg

Cowboy Henk, brainchild of Flemish artists Kamagurka and Herr Seele, has won the prestigious ‘Prix de Patrimoine’ (Heritage Award) at the 41st Comic Book Festival of Angoulême.

Graphic novels van Maarten Vande Wiele in Franse vertaling bij Casterman

(12-04-2013)
Monsieur%20Bermutier%20-%20Maarten%20Vande%20Wiele.jpeg

Uitgeverij Oogachtend sloot onlangs een akkoord met de Franse uitgeverij Casterman om twee graphic novels van Maarten Vande Wiele, ‘Paris’ en ‘Monsieur Bermutier’, op de Franse markt te brengen.

Herr Seele schildert in atelier van Cézanne

(02-04-2013)
expo-cowboy-3.jpg

Tekenaar Herr Seele, bekend van Cowboy Henk, mag in april een aantal dagen gaan schilderen in het atelier van schilder Paul Cézanne (1839-1906) in Aix-en-Provence.

Angoulême loopt storm voor 'La Boîte à Gand'

(04-02-2013)
expoBoiteGand_07_klein.jpg

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) was het afgelopen weekend voor de zevende keer aanwezig op het internationale stripfestival van Angoulême om de Vlaamse strip te promoten. Het festival vierde dit jaar zijn 40ste editie met een grote overzichtstentoonstelling rond het werk van Uderzo, de geestelijke vader van Asterix en Obelix, en met een gastlandschap van Zuid-Korea. Maar de echte 'talk of the town' was zonder discussie de tentoonstelling 'La Boîte à Gand', een initiatief van het VFL in samenwerking met de Vlaamse vertegenwoordiging in Parijs en Flanders Investment and Trade (FIT).

Twee nominaties voor stripauteurs in Frankrijk

(03-12-2012)
Nix Billy Bob.jpg

In de marge van 'bd Boum', het 29e stripfestival van Blois, maakte de Association des Critiques et des journalistes de Bande Dessinée haar shortlist van 5 stripauteurs bekend die nog in aanmerking komen voor de 'Grand Prix de la Critique 2013'. Op die lijst staat ook Judith Vanistendael met  'David, les femmes et la mort', naar het Frans vertaald door Hélène Robbe en uitgegeven door Le Lombard.

‘La Boîte à Gand’ toont jong talent in Angoulême

(21-11-2012)
Poster La Boîte à Gand.jpg

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) presenteert 'La Boîte à Gand', een tentoonstelling met jong striptalent, tijdens het jaarlijkse stripfestival in Angoulême.  Dat vindt plaats van donderdag 31 januari tot zondag 3 februari 2013. De jonge Vlaamse stripauteur Brecht Evens werd gevraagd curator te zijn. Hij kreeg carte blanche, en kiest ervoor in dialoog te gaan met zijn generatiegenoten: Brecht Vandenbroucke, Lotte Vandewalle, Sarah Yu Zeebroek en Hannelore Van Dijck.

Plunk in China

(14-09-2012)
Good Children Pictorial.jpg

Vanaf volgend jaar verschijnt de tekstloze gag-reeks in het Chinese jongerentijdschrift 'Good Children Pictorial'. Dit tijdschrift kent een ruime verspreiding in een van de noordelijke provincies van China. Het verschijnt  op 180.000 exemplaren. Plunk krijgt een prominente plaats op de achterkant.

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen