Nieuws non-fictie

Prix Aujourd’hui voor ‘Congo’ van David Van Reybrouck

(13-04-2013)
Cover_David%20Van%20Reybrouck_Congo%20une%20histoire.jpg

De Franse literatuurprijs ‘Prix Aujourd’hui’ gaat dit jaar naar David Van Reybrouck voor de Franse vertaling van ‘Congo. Een geschiedenis’. De prijs, die voor het eerst werd toegekend in 1962 en een politiek of historisch werk bekroont, werd woensdag 10 april uitgereikt in het stadhuis van het Parijse VIe arrondissement. David Van Reybrouck ontving eerder al de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs voor dit werk. Ook in Duitsland werd het boek al enkele keren bekroond.

Franse en Duitse prijzen voor David Van Reybrouck

(15-11-2012)
Cover_David Van Reybrouck_Congo une histoire.jpg

David Van Reybrouck heeft de prestigieuze Franse Prix Médicis voor essay gekregen. De 41-jarige schrijver ontvangt de prijs voor zijn boek 'Congo, une histoire' (Actes Sud), de door Isabelle Rosselin naar het Franse vertaalde versie van 'Congo, een geschiedenis (De Bezige Bij) waarmee hij in 2010 al de Libris Geschiedenisprijs, de J. Greshoffprijs en de AKO Literatuurprijs won.

‘Congo’ in Duitsland historisch boek van het jaar 2012

(02-10-2012)
David Van Reybrouck_Kongo_thumbnail.jpg

Het Duitse tijdschrift 'Damals. Das Magasin für Geschichte' heeft 'Congo' van David Van Reybrouck gekozen als boek van het jaar 2012.

Succesvolle Beethovenbiografie verovert ook Duitsland

(12-04-2012)
Beethoven - Jan Caeyers.jpg

Onlangs verscheen bij de prestigieuze Duitse uitgeverij C.H. Beck Verlag de vertaling van 'Beethoven. Een biografie' van Jan Caeyers. De auteur behoort tot de top van Europa's Beethoven-specialisten. Hij schreef een van de weinige biografieën die het geheel van het leven en werk van de componist omspant en onderscheidt zich daardoor van heel wat andere biografen, die zich beperken tot een chronologische opsomming van alle Beethovencomposities.

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen