Nieuws proza

Grote internationale belangstelling voor Stefan Hertmans’ ‘Oorlog en terpentijn’

(13-11-2013)
Cover_Oorlog en terpentijn.jpg

De roman ‘Oorlog en terpentijn’ van Stefan Hertmans wekt  grote internationale belangstelling.

Tom Lanoye genomineerd voor Prix Jean Monnet de Littérature Européenne

(13-04-2013)
Lanoye-Boîtes.jpg

Tom Lanoye, auteur van onder meer de romans ‘Sprakeloos’ en ‘Het derde huwelijk’, is genomineerd voor de Prix Jean Monnet de Littérature Européenne. Hij is samen met auteurs als Armin Maalouf en Julian Barnes voorgedragen. Deze prijs, die uitgereikt wordt door de Conseil Générale de la Charente, bekroont sinds 1995 een Europese auteur voor een werk dat werd geschreven of vertaald in het Frans.

High Impact: Literatuur uit de Lage Landen

(15-11-2012)
Web banner 4.jpg

Flanders House London en de Nederlandse Ambassade in het Verenigd Koninkrijk presenteerden van 14 tot 19 januari 2013 onder de titel 'High Impact' een tournee van zes Nederlandstalige auteurs langs zes Engelse steden om tijdens zes avonden vol lezingen en debatten de beste literatuur uit Vlaanderen en Nederland in Engelse vertaling voor te stellen. De rondreis eindigde in Londen met een gala van alle deelnemende auteurs uit het Verenigd Koninkrijk en de Lage Landen. De auteurs die het Verenigd Koninkrijk bezochten waren Lieve Joris, Herman Koch, Ramsey Nasr, Peter Terrin, Chika Unigwe en Judith Vanistendael. Geert Mak voegde zich bij hen in Londen.

Chika Unigwe wint de NLNG Prijs voor Literatuur

(06-11-2012)
On Black Sisters' Street_Chika Unigwe_bericht.jpg

Chika Unigwe, auteur van 'On Black Sisters' Street' is tot winnaar verkozen van de Nigeriaanse NLNG Prijs voor Literatuur 2012 en mag het felbegeerde prijzengeld van 100.000 US Dollar mee naar huis nemen.

AKO Literatuurprijs 2012 voor Peter Terrin

(31-10-2012)
Cover_Peter Terrin_Post Mortem.jpg

De Vlaamse schrijver Peter Terrin kreeg in Den Haag de prestigieuze AKO Literatuurprijs voor zijn roman 'Post Mortem'. De jury noemde het boek "een magistrale bespiegeling van de literatuur". Peter Terrin werd reeds twee keer eerder genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, maar met 'Post Mortem' was het ditmaal raak. De uitreiking vond plaats in de Centrale Bibliotheek van Den Haag en de winnaar werd bekendgemaakt in een rechtstreekse uitzending van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Else Otten Übersetzerpreis 2012 voor Christiane Kuby

(10-10-2012)
Götterschlaf%20-%20Erwin%20Mortier.jpg

Na rijp beraad heeft de jury met als voorzitter Heinz Eickmans unaniem besloten de Else Otten Übersetzerpreis 2012 toe te kennen aan Christiane Kuby voor haar vertaling van 'Godenslaap' van Erwin Mortier. De vertaling 'Götterschlaf' verscheen in 2010 bij uitgeverij DuMont in Keulen.

Ivo Michiels overleden

(08-10-2012)
Ivo Michiels_Mag ik spreken.jpg

Ivo Michiels is zondagochtend overleden in Le Barroux in de Franse Vaucluse, waar hij reeds geruime tijd woonde. Hij zou op 8 januari 2013 negentig jaar worden. Ivo Michiels zal in Le Barroux worden begraven op woensdag 10 oktober 2012.

Filmrechten 'De engelenmaker' van Stefan Brijs verkocht

(27-09-2012)
the Angel Maker_Stefan Brijs.JPG

Filmproducent Els Vandevorst, N279 Entertainment, heeft de filmrechten van 'De engelenmaker' gekocht. De film zal geregisseerd worden door Christophe Van Rompaey, bekend van het veelvuldig bekroonde 'Aanrijding in Moscou' (2008, A Private View) en het door Vandevorst geproduceerde 'Lena' (2011). Els Vandevorst heeft meerdere boekverfilmingen op haar naam staan, waaronder het succesvolle 'Oorlogswinter', 'Boven is het stil' (in post-productie) en 'Nono, het Zigzagkind', naar de roman van David Grossman, die in première gaat op de openingsavond van het Nederlands Film Festival 2012.

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen