Filmrechten 'De engelenmaker' van Stefan Brijs verkocht

Filmproducent Els Vandevorst, N279 Entertainment, heeft de filmrechten van 'De engelenmaker' gekocht. De film zal geregisseerd worden door Christophe Van Rompaey, bekend van het veelvuldig bekroonde 'Aanrijding in Moscou' (2008, A Private View) en het door Vandevorst geproduceerde 'Lena' (2011). Els Vandevorst heeft meerdere boekverfilmingen op haar naam staan, waaronder het succesvolle 'Oorlogswinter', 'Boven is het stil' (in post-productie) en 'Nono, het Zigzagkind', naar de roman van David Grossman, die in première gaat op de openingsavond van het Nederlands Film Festival 2012.


the Angel Maker_Stefan Brijs.JPG'De engelenmaker' (Atlas, 2005) van Stefan Brijs is een roman waarin dorpsroddels, wetenschap, religie, goed en kwaad, en de menselijke drang om het eeuwig leven te vinden met elkaar verweven worden. Het boek werd meermaals bekroond en genomineerd en is al in dertien talen verschenen, waaronder Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. In Vlaanderen en Nederland zijn er inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

 

Vandevorst en Van Rompaey zullen binnenkort starten met de ontwikkeling van het script. De film zal gecoproduceerd worden door Antonino Lombardo (Prime Time).

 

Vorig jaar verscheen de nieuwe roman van Stefan Brijs, 'Post voor mevrouw Bromley', die momenteel op de longlist van de AKO-literatuurprijs staat. Op 21 september ging bovendien de toneelvoorstelling naar de gelijknamige roman van Stefan Brijs, 'Arend', van toneelgroep Afslag Eindhoven in première.

gepubliceerd op: 2012-09-27

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen