Tom Lanoye genomineerd voor Prix Jean Monnet de Littérature Européenne

Tom Lanoye, auteur van onder meer de romans ‘Sprakeloos’ en ‘Het derde huwelijk’, is genomineerd voor de Prix Jean Monnet de Littérature Européenne. Hij is samen met auteurs als Armin Maalouf en Julian Barnes voorgedragen. Deze prijs, die uitgereikt wordt door de Conseil Générale de la Charente, bekroont sinds 1995 een Europese auteur voor een werk dat werd geschreven of vertaald in het Frans.


De jury bestaat uit schrijvers, critici en journalisten. Lanoye werd genomineerd voor zijn boek ‘Les Boîtes en carton’, oftewel ‘Kartonnen dozen’. Deze roman werd in 1991 bij uitgeverij Prometheus uitgegeven. De vertaling werd recent pas gepubliceerd in Parijs door Éditions La Différence. ‘Kartonnen dozen’ is vertaald door Alain van Crugten. De winnaar van de Prix Jean Monnet de Littérature Européenne zal eind oktober bekend worden gemaakt. De uitreiking van de prijs zal op 23 november in Cognac plaatsvinden.

 

Eerdere winnaars van deze prestigieuze Europese prijs zijn onder meer Hans Magnus Enzensberger, Claudio Magris, J.-G. Ballard, Pierre Mertens en Harry Mulisch.

 

De uitgeverij van Tom Lanoye in Frankrijk, Éditions de la Différence, wil zijn gehele oeuvre in het Frans gaan publiceren.

gepubliceerd op: 2013-04-13

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen